Johnny Munkhammar går med i moderaterna

Frihetlige debattören, företagaren och författaren till ”The Guide to Reform”, Johnny Munkhammar går mot strömmen: han lämnar sin fria position för att bli medlem i moderata samlingspartiet. Det berättar han om i debattartikel hos SVT Opinion: Därför går jag med i moderaterna:

Pessimismen om de egna möjligheterna till återval har varit utbredd i de egna leden. På senare tid har dessutom många tidigare supportrar dragit in stödet, inte minst tongivande bloggare … Men har Alliansen från ett frihetligt reformperspektiv varit så dålig att den inte förtjänar stöd? …
Paradoxalt nog tenderar vi att motsätta oss reformer när de sker, och vi underskattar ofta de positiva effekterna. Men idag vill få ha löntagarfonderna och Televerket åter. Men om vi inte förmår se reformerna när de sker riskerar vi ta det hela för givet – då kan tiden av förändring komma att ta slut, kanske redan 2010. Och Sverige behöver fortsatta reformer.
Vännerna ska vara de tydligaste kritikerna. Men det får inte leda till ett decennium av stillestånd och särintressepolitik med Sahlin.

Ett djärvt beslut. Jag ska med intresse följa Munkhammar i den nya rollen. Själv var jag aktiv i partipolitiken (c) från 17 års ålder till 37. De sista åren var vi några som kritiserade partiledaren Olof Johansson stenhårt både för taktik (s-samarbete) och ideologi (övertro på staten). Vi kom att kallades Timbrocentern (se här, här, här) Det ledde till en kursändring i centerpartiet som möjliggjorde Alliansen.
Men det tar hårt på krafterna att ständigt strida för förändring i en miljö som gillar status quo. Men jag lyckönskar Munkhammar. Kör hårt!
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen