Eskil ordnar biffen

I Folkbladet porträtterar Widar Andersson jordbruksminister Eskil Erlandsson (c) efter ett besök i Östergötland, Eskil ordnar biffen:

Eskil Erlandsson är en jordnära man. Jordnärheten är självklart en särdeles välpassande egenskap för en jordbruksminister … [Men] Eskil Erlandsson befinner sig allt som oftast i flygplan på väg från och till europeiska och globala möten och förhandlingar. ”Jordbruket är”, sa Eskil till mig när vi åt sjömansbiffslunch tillsammans, ”till nio tiondelar EU-reglerat.” …
Hans breda småländska och lätt bondsluga och chosefria attityd är kanske inte comme-ill-faut på Stureplan. Men i Sverige finns det många orter som Norsholm och Ydre. Där är han helt rätt. Efter besöket i Norsholm skulle Erlandsson tala på en konferens på en annan plats i Östergötland. Innan han gick ut till Folkabussen som han och hans sällskap åkte i så gick han in på en toalett och bytte om till slips och kavaj. Sånt gillar jag.

Här ger ju Widar Andersson ett svar på min fråga i går,  Är de alla elitister i riksdags- och regeringskorridorerna? En och annan med förankring ute i folket finns det allt fortfarande.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen