Det våras för hockey-morsorna

I Aftonbladet finns två längre artiklar om Sarah Palin idag. På debattsidan skriver författaren och kolumnisten Elise Claeson ”Det våras för hockey-morsorna”:

[I] USA är hockey- och hem&skola-mammorna en maktfaktor, som gör att de måste tas på allvar. De styr den verklighet som finns bortom mediernas ”Sex and the city” och ”West Wing”, det vardagssamhälle bortom kändispartyn och politiska intriger, som ibland kallas det civila samhället.
Där finns inga jämställdhetsplaner, genusordningar eller glastak. Där finns bara en massa viktiga saker som måste göras för att livet och samhället ska fungera. Där finns kvinnor som vet vad som ska göras och som gör det. De tar makten, inte för maktens egen skull, utan för det gemensamma bästas skull.
Sån är Sarah Palin.

Inget kvoteringssnack här. Tack och lov.
På debattsidan kommer det vanliga vänsterbabblet från Naomi Klein: Orkan-seger. Där gnäller hon om hur McCain och Palin kör över den stackars Obama eftersom de visade handlingskraft när orkanen Gustav svepte in över New Orleans. Obama höll sig borta, ungefär som Bush när orkanen Katrina svepte in för tre år sedan:

[I] stället för att springa bort från orkanen och de politiska risker den innebar rusade McCain rakt mot den. Om denna strategi fungerade så berodde det åtminstone delvis på att Barack Obama har rusat bort från New Orleans under hela sin kampanj.

Ja, McCain visade ledarskap, Obama gjorde det inte. Hur Klein från den iakttagelsen kommer fram till att republikanerna är lögnaktiga, begriper nog ingen annan än Klein själv.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , ,)

Rulla till toppen