Om frihet att välja är så hemskt. . .

Förra veckans inlägg om Barbro Hedvalls råsop i Axess mot valfrihet i välfärden resulterade i några läsarreaktioner. Kan inte låta bli att här återge ett (efter godkännande från avsändaren):

När jag läser vad Barbro Hedvall och andra experter på hur vi, de mindre vetande, bör leva våra liv tänker jag omedelbart:

* Men välj inte då! Sluta att välja skola, ta den som kommunen utser till dig och var nöjd!
* Strunta i att välja el-leverantör, köp av Vattenfall!
* Strunta i att kolla teleabonnemang, köp av Telia.
* Strunta i att använda det nya apoteket som ligger nere på hörnet, åk till den statliga filialen.
* Köp inte kabel-TV som är så hemsk, betala din licens och titta på TV1 & 2.
* Öppna inte kuvertet med betyg om du inte vill att ditt barn skall få veta sitt betyg.

Skit i oss som vill något annat, kan vi inte bara få vara ifred från ert j****a tyckande!!
Det allt kokar ner till är att Hedvallarna är så in i bängen oroliga för att någon som är lite om sig och kring sig skall kunna få det lite bättre på egen hand … Då är det bättre att bestämma att alla skall ha det lika – för då riskerar ingen att bli avundsjuk. Samtidigt som man använder just avunden som bärsignal i all sin retorik.
Jag tror att den borgerliga politiker som tog detta budskap till sitt skulle få väldiga framgångar! Typ!

Instämmer. Det är trist att inga politiker idag vågar säga sanningar. De vågar inte betrakta väljarna som vuxna människor med ansvar och förmåga att förstå moraliska resonemang.
Istället ses alla medborgare som barn som ska tas omhand på ett dagis. Då ska alla göra likadant. Politiker agerar dagisfröknar.
Men att betrakta väljarna som mindre vetande är inte så lite förnedrande. Politiker vill framstå som goda Jesusgestalter men agerar i själva verket som småpåvar och minityranner som omyndigförklarar vuxna människor. Tänk om något enda parti vågade göra annorlunda!

Rulla till toppen