Dan Rather förlorar medieskandalmål

Den en gång ansedde journalisten Dan Rather riktade i samhällsprogrammet “60 Minutes” allvarliga anklagelser mot George W Bush i presidentvalrörelsen 2004.
Men bloggare avslöjade snabbt att det var en smutskastningskampanj utan varje saklig grund. Dan Rather tvingades avgå. Då stämde han TV-kanalen CBS. Nu har han förlorat målet, rapporterar Reuters i Appeals court dismisses Dan Rather’s suit vs. CBS:

En domstol i New York avfärdade på tisdagen förre TV-mannen Dan Rathers stämning mot CBS i vilken Rather hävdar att han gjordes till syndabock i en skandal om ett inslag 2004 mot president George W Bush.

Rätt. Journalister som med falska dokument bedriver smutskastningskampanj mot politiker man inte gillar, ska inte komma undan. De ska avslöjas som de lögnare och propagandister de är. Dan Rather går till historien som en misslyckad figur som dragit journalistiken i smutsen.
I bloggen när det begav sig: CBS erkänner fel, Man skrattar åt Dan Rather, Mainstreammediernas monopol mosat, Bloggar och hur de förändrar politiken, En gång ansedda CBS
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen