Obamas förtroende rasar

Här i bloggen skrevs i maj att Obama närmast är i fritt fall (vilket fick en och annan att reagera). Då syftade jag inte på opinions-mätningar utan på intellektuell trovärdighet. Men nu ser vi också att amerikanska folket reagerar mot Obamas osammanhängande, svajiga och tafatta agerande.
Rasmusen Report, en av de mest tillförlitliga opinionsinstituten, rapporterar nu att Barack Obama har förlorat en hel del av sitt förtroende:

Andelen som anser att presidenten gör ett mycket bra jobb har fallit med sex procentenheter sedan förra veckan … 30 procent av nationens väljare tycker nu att Barack Obama gör ett mycket bra jobb som president. 38 procent tycker att presidenten gör ett mycket dåligt jobb … Bland männen är gapet ännu större: 46 procent anser att presidenten gör ett mycket dåligt jobb, och 27 procent att han gör det myckete bra.

Det betyder att 8 procentenheter fler starkt ogillar Obamas politik än de som starkt gillar den (så som diagrammet visar). Tar man inte bara med dem som starkt gillar eller ogillar Obama, har han fortfarande ett litet positivt övertag: 51 procent ger honom godkänt, medan 48 procent ger honom underkänt. Jämfört med när han tillträdde i januari, då 70-80 procent gav honom sitt stöd i olika mätningar, och bara 10-20 procent var emot, är det ett ras i bokstavlig mening.
(Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen