‘Än lever hoppet om ett fräschare KD’

Göran Hägglund piskas nu ordentligt på kulturelitens tidningssidor. Jag hade tagit upp den diskussionen med glädje, om jag haft något förtroende för att Göran Hägglund menade något med det han sa i Almedalen. Men det har jag inte. Inte ett smack. Han ljög åhörarna rakt upp i ansiktet. För så fort han lämnat Almedalen förordade han mer statligt förmynderi därför att han inte tror att människor klarar av att ta ansvar för någonting. Alltså raka motsatsen till budskapet i Almedalen. Och jag tål inte politiker som ljuger. Som säger ett och menar ett annat.
Nya Wermlands-Tidningen har mer tålamod. I dagens ledare skriver man, Hägglund vacklar, men Larsson tacklar:

Efter tre tydliga steg i följd på den konservativa banan vacklar Göran Hägglund (KD). Men där han tappade balansen fyllde omedelbart kollegan Maria Larsson (KD) in. Än lever hoppet om ett nytt, fräschare och mera politiskt intressant KD …
Intressa nt nog vågade vice partiordföranden i KD Maria Larsson, tillika folkhälsominister, dagen efter Hägglunds nya förbudsutspel gå ut i Ekot med att hon är för att Sverige exporterar snus. Väl att märka stick i stäv med den förbudslinje ifråga om snus och alkohol som KD drev nu i EU-parlamentsvalet …
Sällan har väl ett partis förstanamn i ett val blivit så överkörd som den unga snusförbudsivraren Ella Bohlin, som innan detta också fick se KD:s enda plats i EU-parlamentet övertas av den framkryssade Alf Svensson. Låt oss hoppas att detta verkligen sätter stopp för den förlegade frikyrkliga förbudsförnyelsen, och fortsätter i riktning mot de fräschare och mer framtidsfrämjande frågorna frihet, familj, flit och företagsamhet

Visst. Det vore utmärkt om NWT fick rätt. Men jag kommer inte ta någonting från Kristdemokraterna på ordet. De måste i handling bevisa att de menar vad de säger under mycket lång tid för att jag lita mer på Hägglund än på en dörrförsäljare.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen