Varför ber inte arabvärlden om ursäkt för halshuggningar?

Det är vanvett när det krävs att den tyska regeringen ska be om ursäkt för att en rysk invandrare dödat en muslimsk kvinna i Dresden. Svenska Dagbladet har en helsida om fallet: Kvinnomord i rättssal blir storpolitik.
Sin vana trogen är muslimska världen ”kränkt”.
Men det är ju uppenbart ett vansinnesdåd av en sjuk människa. Att hoppa på en gravid kvinna i en rättssal inför jag vet inte hur många vittnen kan inte beskrivas som något annat.
Om ett lands regering ska be om ursäkt för varje brott som någon i landet begår, var är i så fall arabvärldens ursäkt för de halshuggningar av européer och amerikaner som utförts i allahs namn?
Var är muslimska världens ursäkt för halshuggningen av Wall Street Journal-journalisten Daniel Pearl som halshögs i Karachi i Pakistan?
Var är muslimska världens ursäkt för halshuggningen av den polske ingenjören Piotr Stanczak som halshögs för några månader sedan?
Om förbundskansler Angela Merkel tar upp dådet mot kvinnan i Dresden med Egyptens president ­Hosni Mubarak, då borde hon också ta upp halshuggningarna av västerlänningar som begås i islams namn.
Av någon anledning skriver svenska medier mer om detta fall, än om någon av de halshuggna. Varför? Är västerlänningar mindre värda än muslimer? DN skriver Tyska reaktioner efter brutalt mord, SVD har flera: Protesterna fortsätter efter brutalt mord, Hur tänkte du nu, Merkel?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen