Ulrike Meinhof var köpt, mutad

Försöken att upprätta kommunisten, terroristen och mördaren Ulrike Meinhof fortsätter. Det är rätt häpnadsväckande. Det kommer ständigt nya böcker i detta syfte, som alla behandlas välvilligt i medierna. Men Dagens Nyheter publicerar i helgen en artikel som är kritisk mot Ulrike Meinhof och hennes blodiga vidrigheter i Baader-Meinhofligan. Litteraturvetaren och journalisten Per Landin skriver om Myternas Meinhof.
Ulrike Meinhofs dotter Bettina Röhl har i sin biografi avslöjat att hennes föräldrar levde i lyx, mutade av DDR:s säkerhetstjänst. Beloppen var så stora att de kunde köpa en lyxvilla i Hamburg.
För mig bekräftar det att kommunister tillhör de värsta hycklarna. De talar om omfördelning och solidaritet, men de  roffar oftast åt sig för egen del. Kommunister vill inte ge något, bara ta, ta och ta vad andra arbetat ihop. Man kräver andras lydnad och underkastelse för ideal man aldrig själv tar på allvar.
Per Landin frågar varför inte dessa DDR-mutor uppmärksammas mer i diskussionen om Ulrike Meinhof. En bra fråga.
Se mer i bloggen: Svensk vänster beundrar terroristen Ulrike Meinhof, Vänstern och det politiska våldet, SSU hyllar förgiftningsattack mot personalrestaurang, Film: Påfrestande men skarpsinnigt om Baader-Meinhof.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen