al-Qaida vädrar morgonluft när Bush lämnar scenen

Aftonbladet rapporterar, al-Qaida planerar ny attack i USA.
Inga nya angrepp mot amerikanska intressen har inträffat sedan 2004. Antalet krig är det lägsta sedan 1960. Förklaringen är enkel: president Bush har visat fundamentalisterna att priset för angrepp är skyhögt. Men nu lämnar Bush scenen.
En återgång till Clintons försiktiga politik är att vänta. Rena julafton för terroristledare: de kan åter skicka ut hjärntvättade självmordsbombare och ohotat framställa sig själva som mäktiga:

Tidningen, Al-Quds Al-Arabi, skriver att terroristorganisationen befinner sig i en ”positiv fas” … Enligt den arabiska tidningen följer bin Ladin själv noga förberedelserna för det påstått planerade angreppet mot USA. Attacken syftar, skriver tidningen, till att ”förändra världen politiskt och ekonomiskt”.

I väst har man grovt underskattat betydelsen av det tydliga budskapet från Bush. Det har inte varit avsett för mjukisarna i Europas huvudstäder, utan haft som adress fundamentalister och terrornätverk. De förstår bara maktspråk.
Se mer: Två skilda världar i utvärderingen av Bush.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen