Veckans citat

Några ord ur nyhetsflödet. . .

Ofta är kraven på det tysta biblioteket kryddade med en god portion främlingsfientlighet eller en väl tilltagen dos klassförakt. Stöket på biblioteket blir på så vis mest ett slagträ mot Den Andre.

Roger Mogert (S), kulturborgarrådet i Stockholms stad i debattartikel. Själv anser jag det tvärtom: stök och bråk som stör studiero drabbar främst dem som kommer från studieovana familjer.
.

Skolresultaten sjunker på de skolor som får högst socioekonomisk ersättning.

Tidningen Dagens Samhälle återger studier som visar att extra ekonomiskt stöd till problemskolor inte förbättrar elevernas kunskapsnivå. Kommunerna lägger reda mångmiljardbelopp på utsatta skolor och Gustav Fridolin lovar i statsbudgeten ytterligare sex miljarder. Det lilla ordet disciplin saknas i ekvationen.
.

Ingen som kommer till kommunen ska behöva mötas av en klädstil som signalerar religiösa eller politiska åsikter.

Rita Paulsson Svensson (L), gruppledare i Trollhättan
.

Mitt obehag inför uniformen handlar nämligen om vad polisen strängt taget har möjlighet att göra med mig.

Kristina Lindquist, DN-kolumnist, vägrar känna tacksamhet snarare än olust inför poliserna som skyddar medborgarna från kriminella
.

Var Ellen Key nazist?

Ulrika Knutson, kulturskribent i Fokus, konstaterar att de radikala i 1900-talets början var intresserade av rasbiologi. De ”stockkonservativa”, som Vitalis Norström, var ensamma om att försvara handikappade barns människovärde

Rulla till toppen