Inga vapenlagar hade stoppat Las Vegas-massakern

Demokratiske tungviktaren, senator Dianne Feinstein, konstaterar att inga vapenlagar hade hindrat massmördaren i Las Vegas som sköt ihjäl 59 personer och skadade över 500.
Äntligen ett ärligt svar från vänstersidan.  Vapenlagar hindrar inte kriminella. Hon pekar på att han skulle passerat alla kontroller eftersom han inte varit straffad förut eller hissat några varningsflagg hos myndigheterna.
Dessutom kan man ju tillägga att massmördaren hade sprängämnen till förfogande. Det är vanligt att massmördare har innehav av sådant som är olagligt, också i USA. Det betyder ju att de skulle skaffat sig skjutvapen, även om de varit förbjudna.
Jag begriper inte hur vänstern kan missa den självklara logiken: den som planerar att mörda folk, hindras inte av lagliga förbud mot skjutvapen.  Det är ren idioti att dra upp skärpta vapenlagar i denna typ av fall.
Det är i normala situationer, i vardagen, som skjutvapen kan ställa till med tragedier om innehavaren inte har utbildning och kunskaper om hur de ska hanteras och förvaras. Då kan vådaskott eller barn komma åt vapen. Därför  kan man som svensk tycka att viss kontroll måste ske, precis som ingen får köra bil utan körkort.
Men när medierna drar upp vapenlagar vid masskjutningar demonstrerar man bara sin känslostyrda dårskap och oförmåga att resonera logiskt.
PS
Dianne Feinstein har också meddelat att hon ställer upp för omval som senator från Kalifornien 2018. Hon är idag 84 år. Det betyder att hon vill fortsätta som senator till dess hon är åtminstone 91 år. Det skulle ingalunda göra henne till den äldste någonsin. Det var James Strom Thurmond som dog på sin post 100 år gammal, år 2003.

Rulla till toppen