Clinton betalade för ryss-rapport

Hillary Clinton och demokratiska partiet betalade för att en tidigare brittisk underrättelseagent skulle skriva en rapport som utan bevis solkade ner Donald Trump med anklagelser om ryska förbindelser, skriver bland annat Seattle TimesClinton campaign, DNC helped pay for work on dossier about Russia and Trump
En medarbetare till Clinton-kampanjen, Marc Elias, uppdrog åt konsultfirman Fusion GPS i Washington DC att utföra efterforskningar. Firman anlitade förre brittiske agenten Christopher Steele som skrev en rapport som anklagade Trump för samröre med Kreml men endast byggd på lösa spekulationer och inga bevis. Denna rapport hamnade hos FBI som ”råkade” läckta den ”hemliga” rapporten till medierna.
Clinton-kampanjen betalade konsultfirman för olika uppdrag fram till sista oktober 2016, dagar före valdagen.
Trump twittrade i helgen att FBI borde offentliggöra vem som betalat för rapporten, vars uppgifter ingen har kunnat styrka.
Det ryska spåret är, när det gäller anklagelser mot Trump, en bluff där Clinton, demokratiska partiet och FBI samverkat för att försöka smutskasta en presidentkandidat. Det är lika allvarligt sabotage mot valet som att ryska aktörer – oberoende av Trump – hackat mejlkonton och försökt ta sig in i delstaternas datasystem.  När politiskt utsedda chefer (av Obama) inom federala polismyndigheten deltar i ett partis lögnaktiga smutskastning av motståndaren, då börjar det likna bananrepublik.
Det är Hillary Clinton som är skurken – ungefär så som Trump sa och väljarna såg det.
Däremot inte medierna, akademierna, kändisarna….
När det gäller medierapporteringen, som ju är konstant negativ om Trump, vill jag bara ge ett konkret bevis för att massmedierna fylls med falska nyheter: kampanjinsamlingarna. Detta är en viktig del av amerikansk demokrati. Många miljoner medborgare ger små bidrag till det parti man vill stödja. Det gäller de väljare som är snäppet mer engagerade än att de på valdagen går och röstar, men inte deltar i partiarbete.
Hur mycket de två stora partierna samlar in per månad är en god indikator på hur populära partierna är.
Och håll i det nu!
Republikanerna samlade i september in mer än dubbelt så mycket som demokraterna. 10,8 miljoner dollar mot 4,8 miljoner. Och den trenden gäller för hela 2017, då republikanerna samlat in 104,1 miljoner dollar mot 51,1 för demokraterna.
Det är nog att dra det för långt att säga att republikanerna mår dubbelt så bra som demokraterna, men ni förstår vems väljare som är mest engagerade och angelägna om att stödja partiet…

YTD: hittills insamlat i år, COH: likvida medel, DEBT: skulder

Rulla till toppen