Varför säger etablissemangen inte ifrån mot alla galenskaper?

Nu framställs mjölk som vit rasism. Mycket får man höra innan öronen trillar av. I en av landets största tidningar skriver en professor och en doktor i sociologi följande:
”Mjölk och mjölkdrickande historiska har kopplingar till rasism och förtryck av rasifierade, där mjölken använts som symbol för idéer om vit överlägsenhet. Och för kon som mjölken kommer ifrån, och som tvingats till ett liv i livslång fångenskap där hennes barn tas ifrån henne inom några timmar efter födseln för att bli kött på människors tallrikar, är ett glas mjölk alltid en fråga om makt och förtryck.”
Hur galen får samhällsdebatten bli? Och varför rider de gamla partierna på galenskaperna, när man borde säga ifrån. Man fegar ur och vågar inte säga emot av rädsla att stämplas som rasister. Detta hot används för att pressa in etablerade makthavare i ett hörn där de förlorar all integritet och trovärdighet i allmänhetens ögon.
Varför ser de inte att de som driver detta är en mycket liten klick, som visserligen släpps fram av massmedierna, men saknar all förankring i folkdjupet?
Och värst är Centerpartiet som hånar och bedrar sitt eget arv genom att inte stå upp för jordbruket och landsbygdens livsstil. Istället kryper man för allehanda galningar som säger sig stå för det mångkultur och kosmopolitisk hållning.
För det ovan citerade kan inte beskrivas som något annat är vrickat.

Rulla till toppen