Dags fälla Löfven och testa Anna Kinberg Batra

Flera misstroendeförklaringar hänger i luften. Läget i svensk politik är i kaosartad. Det är dags att fälla statsminister Löfven. I dagens ledare ger jag tio skäl till varför Anna Kinberg Batra borde utses till statsminister när riksdagen öppnar efter sommaren:

Att misstroende hittills inte riktats mot Stefan Löfven beror på att Centerpartiet och Liberalerna inte vill sitta i en regering som är beroende av Sverigedemokraterna. Men den knuten kan enkelt lösas genom att Moderaterna bildar en enpartiregering fram till valet i september 2018. (…)
Det krävs dock att Anna Kinberg Batra och hennes närmsta krets har modet att gå på offensiven och inte be om ursäkt för det. Men eftersom man inget har att förlora borde man satsa allt och göra Anna Kinberg Batra till Sveriges första kvinnliga statsminister. Så fort riksdagen öppnar i september.

Om man tar politik på allvar, måste man ta makten när man kan. Och visa att man duger i regeringsställning. Annars ska man ägna sig åt något annat.

Rulla till toppen