Väljarna står på Trumps sida

Nyhetsbyrån AP har talat med väljare i områden där Donald Trump vann. Tänk den tanken: Journalister frågar vanligt folk ute i verkligheten! Inte bara intervjua varandra i huvudstaden. Och där utifrån är budskapet klart. Låt mig citera deras ur deras reportage, Trump Loyalists Pay Little Heed To Revelations Rocking DC:

President Donald Trumps lojala väljare säger att de inte vet, inte tror och inte bryr sig om de explosiva händelser som tvingade justitiedepartementet att tillsätta en särskild åklagare för att utreda möjlig samverkan mellan Ryssland och den republikanska presidentkampanjen.
Från de lugna gatorna i New Yorks arbetarkvarter Staten Island till småstaden Denison i Iowa, och även på den rena landsbygden i Georgia. Här är Trump lika populär idag som när han valdes. Väljarna står på presidentens sida, när han på Twitter skrev att han är utsatt för den största häxjakten mot en politiker i landets historia.
Tumultet som bröt ut förra veckan då FBI-chefen James Comey sparkades har tagit all uppmärksamhet i Washington, skakat Vita huset och försatt republikanerna i Kongressen på defensiven.
Inte så i Trumps starka fästen.
“Jag stänger av”, säger 44-åriga Michele Velardi, trebarnsmamma, under en paus på hennes jobb som frisör på Staten Island. Hon ogillar att höra de politiska grälen.
Några kvarter därifrån säger Joseph Amodeo, 19, att han gillar Trump därför att minimumlönerna höjts i New York sedan han blev president (även om beslutet tagits av den lokala lagstiftande församlingen). Som studerande har han liten förståelse för Trumps kritiker.
“Om du vill att han ska misslyckas är det som att du vill att piloten i planet du reser med ska störta”, säger Amodeo.
Detta är inte representativa röster för amerikanska väljarkåren som helhet, men det finns få tecken på några betydande sprickor i stödet för Trump bland hans supportrar.
In småstaden Denison, Iowa, säger 60-årige Mark Feller att han kommer att rösta på Trump också 2020, utan tvekan. Möbelsnickaren tror inte på rapporterna att president uppmanade FBI-chefen att lägga ner förundersökningar. “Om det var sant, skulle det vara störande för mig. Men jag tror inte det är sant.”
Ute bland åkrarna utanför Des Moines, Iowa, säger John Strathman att han inte backar från Trump efter bara fyra månader. 65-åringen är pensionerad från försvarsdepartementet och säger att hans stöd för Trump har lite att göra med snacket om rysk inblandning i huvudstaden. Bara om Trump överger sitt politiska program, kommer han att tänka om. “Om han inte regerar som en konservativ utan mer framstår som en demokrat, då måste jag omvärdera honom.”

Tänk att klokskapen är så mycket större bland vanligt folk, än bland så kallade experter och kommentatorer… Politik är så mycket större än de prestigefulla stridigheterna om detaljer, som av någon anledning skymmer sikten för politiska aktörer nära maktens centrum.
Anklagelserna som haglar mot Trump, från Obama-tjänstemän inom myndigheterna, måste naturligtvis undersökas. Men det är i detta skede bara anklagelser av partiska personer som vill att den demokratiskt valde presidenten ska misslyckas. Det kan var illasinnade och grundlösa rykten.
Därför borde ryktena inte blåsas upp i medierna på det sätt som sker nu. Det finns inga bevis på någonting. Därför finns inga nyheter. Bara ett behov av utredning. Först därefter, när fakta och bevis dokumenterats, finns skäl för medierna att rapportera och kommentera.

Rulla till toppen