Demokraterna lyckas inte ge Trump käftsmäll i fyllnadsval

Efter den chockartade förlusten för Hillary Clinton har demokratiska partiet hoppats på segrar i de fyllnadsval som sker när en ny president plockat några kongressledamöter till regeringen.
Den 11 april hoppades man ta den tomma platsen i Kansas 4:e distrikt efter att Mike Pompeo utsetts till CIA-chef, vilket misslyckades. Republikanerna behöll den.
Men allra mest hoppades man ta över den tomma platsen i Atlanta, Georgia, sedan Tom Price blivit sjukvårdsminister. Här förlorade Hillary Clinton mot Donald Trump med bara en procents marginal. Dessutom ställde 11 republikaner upp, medan demokraterna samlades bakom Jon Ossoff. Partiet satsade miljontals dollar från övriga landet på att han skulle kunna nå 50 procent och vinna mandatet i valet 17 april, medan republikanerna splittrades på många kandidater.
Ossoff nådde inte målet, och nu blir det en andra omgång mot en samlad kandidat för republikanerna.
Politico skriver att demokraterna fortfarande inte lyckats stoppa Donald Trumps segervåg från i november och att man börjat tvivla: när kommer vi att vinna igen, Democrats begin to wonder: When do we win?

Rulla till toppen