Mina tankar efter attacken på Drottninggatan

Mycket har sagts om känslor och reaktioner efter lastbilsdådet 7 april. Men jag tycker djupare analyser har saknats. Och efter torsdagens terrorattack i Paris kan flera strategiska frågor ställas.
I ledaren Vad säger attacken i Paris om väst?, diskuterar jag om man inte kan säga att terroristerna redan besegrat säkerhetspolisen. Eftersom extremisterna är så många i Sverige och Europa kan inte säkerhetspolisen hålla koll på alla. Därför kan jihadisterna ta nästa steg och attackera polisen, de som ska upprätthålla skyddet av staten och dess medborgare, liksom demokratin, att attackera under TV:s sista valutfrågning av kandidaterna.
I dagens ledare, Mer än rosor möter polisen stenkastning och brandbomber, menar jag att massmedier skönmålar och mörkar verkligheten efter terrordåden. Terrordåd kommer aldrig att knäcka Sverige. Det visar blommorna på polisbilarna. Men den smygande upplösningen av lojalitet och sammanhållning med vårt lands rättsstat, kan knäcka tilliten och tryggheten för alla svenskar.
Index över mina texter finns här: index.

Rulla till toppen