Svensk politik i blixtbelysning

Den rödgröna regeringen hade gjort upp med Vänsterpartiet om att strypa småföretagarna till döds genom att skärpa det som kallas 3:12-reglerna. På vänstersidan hatar man egna företagare, eftersom de inte inordnar sig i socialismens maktkamp mellan arbetare och arbetsgivare, utan är i en och samma person både ock.
Vänsterpartier älskar att mobba, trakassera och hota småföretagare. Det är skälet till att man varit så ivriga i att skärpa 3:12-reglerna.
Efter omfattande kritik har regeringen nu backat något.
Då gör centerledaren Annie Lööf ett utspel på Twitter, som dock omedelbart bemöts av Rebecca Weidmo Uvell. Lööf har möjlighet att omedelbart ta makten i riksdagen genom att ta stöd av Sverigedemokraterna. Men Lööf låter hellre småföretagen plågas av vänstern, än samtalar med andra demokratiskt valda riksdagspartier.
Så prestigefulla, så verklighetsfrånvända, så likgiltiga för den svenska vardagen är Annie Lööf och övriga alliansledare. Fin i kanten, medan Sverige faller. Det är vidrigt. Dessa politiker måste bort! Vi måste få ledare som ser till verkligheten framför tarvligt prestigespel.

Rulla till toppen