“Blocköverskridande”, säger gråterskorna på DN

På ledarplats kritiserar DN den S-märkta kolumnisten Lotta Gröning för att hon använder benämningen “offentliga gråterskor” på dem som inte vill erkänna att SD är en maktfaktor, Ni som nobbar SD – vad är alternativet?
Gröning konstaterar att SD talar om frågor som berör väljarnas vardag, medan etablissemangen ägnar sig åt smutskastning.

När etablissemanget angriper SD, eller Donald Trump eller EU-kritiker så slutar de marginaliserade väljarna att lyssna. Angreppen har som enda effekt att öka stödet för de angripna. (…)
Så alla ni som förfasar er över att det demokratiskt valda SD ska få delta i politiken i riksdagen och till och med ta ansvar för allt de lovar, vad är ert alternativ?

Detta blev för mycket för kampanjmakarna på Dagens Nyheter. Amanda Sokolnicki skriver:

Slutligen ska jag göra Gröning tjänsten att besvara frågan hon så ihärdigt upprepar. Alternativet till SD är blocköverskridande samarbete.

Okej. Säg det till Socialdemokraterna, som kan studera hur det gick för systerpartiet i Nederländerna i veckan, där Socialdemokraterna deltagit i en blocköverskridande regering…
Jo, man gick från 24,8 procent i förra valet till 5,7 procent av rösterna. Goda råd från Dagens Nyheten? Iallafall inte för S.

Rulla till toppen