Optimistiskt och uppskattat Trump-tal

Folk uppskattade president Trumps stora tal till kongressen i natt. Han var effektiv och la allt groll åt sidan för att tala om sakfrågor. CNN publicerade nyss en mätning, 7 in 10 Speech-Watchers Say Trump Boosted Optimism:

Nära 7 av 10 säger att presidentens förslagna politik kommer att föra landet i rätt riktning och nästan 2/3 säger att presidenten gör rätt prioriteringar för landet. Sammantaget tycker 7 av 10 att talet fick dem känna större optimism om landets utveckling.
I specifika sakfrågor fick Trump högst betyg för förslagen kring ekonomin, med 72 procents stöd. Nästan lika många, 70 procent, ser positivt på presidentens politik mot terrorismen. Något färre, men en stor majoritet anser att hans politik beträffande skatter, 64 procent, immigration, 62 procent, och sjukvård, 61 procent, går i rätt riktning.

Det är ett högt betyg med tanke på hur hårt medierna kampanjat mot presidenten sedan han blev vald.
Somliga menar att det inte var Trumps ord, utan att han bara läste upp det någon annan skrivit. Andra som träffat Trump mer privat, menar att skillnaderna mellan den private Trump och kandidaten Trump varit stor senaste året men att han nu börjar hitta tillbaka till det mindre stridslystna personliga agerande från före presidentvalskampanjen.
Se och läs talet här.

Rulla till toppen