Amerikanska folket håller på Trump mot medierna

Massmedierna förlorar sitt krig mot den nye amerikanske presidenten. Nya mätningar visar att folket håller på presidenten framför medierna. Eller som US News & World Report summerar:

En Wall Street Journal/NBC mätning visar att 51 procent av amerikanerna anser att medierna har varit för kritisk mot den nye presidenten och 53 procent instämmer i påståendet att ”nyhetsmedier och andra eliter” har överdrivit den nya administrationens problem eftersom de känner sig hotade av förnyelse i Washington.

Det är tydligt att befolkningen i USA är betydligt mer nöjd med presidentbytet än journalistkåren, som är sjukt samlade kring en enda åsikt. Det är ett allvarligt fel när journalister inte förmår spegla pluralism och olika åsikter i ett demokratiskt samhälle.
Nu var både Hillary Clinton och Donald Trump som kandidater i presidentvalet de minst populära någonsin. Men som framgår nedan har Trump jobbat upp sina siffror och fått många väljare att bli mer positiva. Trots ständiga attacker och fula vinklingar av massmedierna.
Det är galet när massmedierna försöker sänka en demokratiskt vald regering innan den ens kommit igång. Lägg av, skulle man vilja säga. Rapportera sakligt vad regeringen framför och låt kritiker kommentera, istället för bara propaganda emot.

Se mer: mätning, grafik

Rulla till toppen