När CIA underminerar Trump raserar man demokratin

Är Trump utsatt för en ”mjuk statskupp”? Anklagelserna i medierna om att Trumps kampanj haft rysskontakter under valkampanjen kan vara ett sätt för CIA att underminera presidenten vars utrikespolitik står i strid med säkerhetstjänsternas syn. Ett annat sätt för dem att undergräva presidenten är läckorna av regeringsföreträdarnas telefonsamtal med utländska ledare.
Pulitzer-belönade journalisten Glenn Greenwald gör en lysande analys för Democracy Now, en från mediebolagen fristående nyhetssite som lutar åt vänster. Greenwald är inte någon supporter av Trump, men han försvarar demokratins principer på ett av de mest klargörande sätt jag hört.
Lyssna på hans 8 minuters analys, med rubriken Empowering the ”Deep State” To Undermine Trump Is Destroying Democracy In Name Of Saving It.

(länk till videon på YouTube)
Greenwald gör en vass analys också om Brexit: The Ongoing, Dangerous Refusal to Learn the Lesson of Brexit.

Rulla till toppen