Ett klokt inlägg om ministerns skämt

En läsare påpekar att DN-kolumnisten Lena Andersson faktiskt framfört samma poäng som denna blogg i diskussionen om vad som inte får sägas i samhällsdebatten.
”Alla” medier sköt ner en okänd webbkommunikatör på Moderaternas kansli för vad han skämtat om när han trodde mikrofonen var avstängd. Här i bloggen (länk) påpekades att det han argumenterade emot, ett galet budskap från socialförsäkringsminister Annika Strandhäll, var ett värre uttalande. Hon hade i Facebook skrivit: ”Den här idén om mäns rösträtt i USA, är det inte dags för omprövning”.
Om det skriver Lena Andersson, Ministern och rösträtten:

Det är allvarligare att en regeringsmedlem offentliggör sina lättsamma tankar om omprövning av ett demokratiskt fundament än att en partitjänsteman luftar en sexistisk förolämpning aldrig avsedd att höras av den förolämpade.

Hoppet är kanske inte helt ute för gammelmedierna… Ibland skrivs det klokt också där.

Rulla till toppen