Polisen som sköt i Milwaukee var inte vit

Det är märkligt hur ras används av medierna. Efter nya upplopp bland svarta i USA, denna gång i Milwaukee, rapporterar medierna mycket gärna att de som är upprörda är svarta. Nyheten är att svarta är missnöjda. Rasen är helt avgörande för nyhetsvärderingen. När vita är upprörda över en dödsskjutning av polis, rapporteras det inte, som bloggen tidigare påpekat. Vita räknas inte. Det är svartas upprördhet som gäller. Deras ras är helt avgörande.
Men i samma nyhet döljs, mörkas och hemlighålls en annan aspekt om ras. Nämligen att den polisman som sköt ihjäl den svarte beväpnade mannen i Milwaukee var själv svart, rapporterar Milwaukee Journal och Top Right News.
Varför ägnar sig massmedia åt detta uppenbart vilseledande agerande?
När svarta dödar svarta blir det ju svårare att tala om vit rasism. Och det är inte rasism när polisen upprätthåller ordningen och stoppar kriminella aktiviteter. Det är främst laglydiga svarta som drabbas av kriminaliteten, så varför är massmedier emot att polisen upprätthåller ordningen?
Skälen till upploppen är att president Barack Obama i sju år uppmuntrat svart missnöje. Han har ställt sig bakom ”Black lives matter”-aktivisterna som blivit allt mer våldsamma. I sommar har många polisen blivit skjutna till döds i bakhåll.

Rulla till toppen