Trump tar ledningen över Clinton

Eftersom opinionsmätningar där Hillary Clinton leder över Donald Trump fått stor spridning i svenska medier kan det vara intressant att visa aktuella mätningar i de jämna delstater där presidentvalet förmodligen avgörs.
Vänstermagasinet Politico rapporterar idag, Swing-state stunner: Trump has edge in key states:

Nya mätningar som publicerats på onsdagen av Quinnipiac University visar att Trump leder över Clinton i Florida och Pennsylvania, och ligger jämsides med henne i Ohio. I dessa tre delstater som är mycket viktiga i november, visar mätningarna att ställningen är mycket jämnare mellan de två än de nationella mätningarna visar.
Trump leder med tre procentenheter i Florida, 42-39 procent. I Ohio blir det 41-41. Och i Pennsylvania, som inte röstat republikanskt sedan 1988, leder Trump med 43-41 procent.

Trump tackar väljarna via twitter, medan Clintons medarbetare kommenterar och säger att man vet att det kommer att bli jämnt och att man måste arbeta hårt.
Dessutom visar Rasmussen Report att Trump på nationell nivå tagit ledningen över Clinton med 43-39 procent, det största övertag han haft sedan de båda ställdes mot varandra i mätningarna i oktober. Mätningen är särskilt intressant eftersom man frågar ”troliga väljare” snarare än ”registrerade väljare”. Det betyder att mätningen i högre grad frågar dem som verkligen tänker gå och rösta på valdagen.
Vilka effekter förra veckans mord på fem poliser i Dallas och de fortsatt kaosartade demonstrationerna mot polisen får, är ännu oklart. Men det är uppenbart att Barack Obama med sitt tal igår närmade sig Donald Trump, som alltid givit sitt fulla stöd för polisens hårda arbete att upprätthålla lag och ordning.

Rulla till toppen