Veckans citat

Här är några tänkvärda ord i sommarvärmen (nåja)…

I Skottland finns en stark nationell identitet, men chauvinistisk är den inte. Den som är trygg i den egna identiteten behöver inte chauvinism. (…) I Sverige tror vi gärna att receptet är det motsatta. I höstas deklarerade man på samlingen Sverige tillsammans att “Det finns ingen inhemsk svensk kultur”. Europarörelsen har haft seminarium med titeln “Sveriges lånta fjädrar”. [Med] denna förnekelse av svensk kultur vill man alltså jämna vägen för ett öppnare Sverige. Jag tror att vägen är den helt motsatta.

Dan Korn, folklivsforskare och rabbin, i Dagens Samhälle

Det blev inte marknaderna som kollapsade efter brexit, utan snarare politiken.

Maria Borelius, entreprenör baserad i London, i Dagens Industri

Det är ett nyttigt politiskt uppvaknande. Brexit är till etthundraprocent av godo.

Sven-Olof Johansson, vd och investerare, i Dagens Industri

Att grova sexuella ofredanden och våldtäkter äger rum på musikfestivaler, dessutom mitt bland andra människor skapar en skrämmande oförutsägbarhet och otrygghet. Nedbrytandet av de kristna medmänskliga värderingarna, inklusive den kristna sexualmoralen, tillsammans med nya kulturmönster baserade på en nedlåtande attityd gentemot kvinnan, har bäddat för en utveckling som inte kan beskrivas i andra termer än förfärande.

Ledare i Världen idag

Rulla till toppen