Trump: ‘hallå Ryssland, har ni Clintons mejl också?’

Demokratiska partiet och hela journalistkåren har gått i taket och håller på att explodera ikväll över Donald Trumps senaste uppmaning – till Ryssland:

— Hallå, Ryssland! Om ni lyssnar hoppas jag ni förmår finna de 30.000 mejl som försvunnit. Jag tror ni kommer att bli belönad av vår presskår. Jag hoppas de har hennes mejl, som hon deletade, för där finns säkert många fina pärlor. Om min kampanj hade diskuterat religion och ras som dom, hade jag förmodligen fått avsluta min kampanj.

Det pågår ett högt maktspel där hela journalistkåren gör allt för att rädda Hillary Clinton efter läckan av mejl från sju chefer i demokratiska partiets kampanjledning, som visar att de diskuterade hur man skulle kunna vända det faktum att Bernie Sanders är jude, och dessutom icke troende, mot honom. Och en massa annat skumrask.
Metoden att döda skandalen med mejlläckan: att anklaga Trump för läckan! Och att Putin hjälpt honom!
Hittills har den strategin varit framgångsrik, i den meningen att journalister bara diskuterat konspirationen om rysk inblandning, och inte det allvarliga i att demokratiska partiet diskuterar hur religion ska användas mot andra kandidater. (Gissa om det är första vinklingen som svenska medier kommer att rapportera…)
Nu slår Trump tillbaka. Med full kraft. Han dunkar näven i bordet och länkar den nya mejl-läckan till den såriga frågan om utrikesminister Clintons privata mejlserver var en kriminell handling som borde ge henne fängelse för vårdslös hantering av statshemligheter.
NBC:s Jake Novak konstaterar att Trump nu tar uppmärksamheten från demokratiska konventet och åter sätter ljuset på Clintons tvivelaktiga agerande med mejlservern. Novak konstaterar också att demokraterna var dumma nog att nappa på Trumps senaste uttalande och därmed gjort det till en stor sak.
Upprördheten över att Trump uppmanar Ryssland att spionera på amerikaner, som är demokraternas upprörda argumentationslinje, får hela väljarkåren att le. Alla vet att Trump gör detta för att angripa Clinton, inte för att ändra säkerhetspolitiken. Och han gör det som den icke-politiker, den outsider han är. Och folk älskar outsiders detta valår.
Se mer: NBC i The Democrats just fell for Trump’s Russian email-hack bait, Commentary i Did Trump outfoxed Dems?

Rulla till toppen