Aftonbladet, USA och osakligheten

Hur förvirrade och vilseledande kan medierna bli? Aftonbladet har idag den här rubriken högt upp på sin förstasida: ”Ny mätningen en kalldusch för Donald Trump”.
Det är en ny opinionsmätning från NBC News/Wall Street Journal som visar att Hillary Clinton tappat från en ledning på 11 procentenheter (50-39 procent, 10-14/4, källa) till nu 5 procentenheter (46-41 procent , 9-13/7).
För Aftonbladet är en halverad ledning för Clinton… en ”kalldusch för Donald Trump”.
Förklara den logiken, den som kan.
Men det är inte bara Aftonbladet. De flesta massmedier i Sverige har inte ens ambition att försöka ge en saklig rapportering från den amerikanska valrörelsen. Man använder den istället för att torgföra egna, privata fördomar och grundlösa ideologiska förhoppningar.
Varför ska mediekonsumenter utsätta sig för denna skamlösa propaganda?

Rulla till toppen