‘Det blir jordsskredsseger för Trump’

Donald Trump har börjat knapra in på det försprång Hillary Clinton haft i opinionsmätningarna. Men somliga anser att kampen om Vita huset redan är vunnen, av Donald Trump.
Den Oscar-nominerade manusförfattaren och novellisten Roger L. Simon skrev i sin blogg redan i augusti förra året att Trump skulle vinna, då de flesta såg hans kampanj som ett skämt. Nu menar Simon att Trump kan vinna en jordskredsseger. Skälet?

Skälet till jordsskredsseger för Trump är uppenbart. Det kommer att bli ett val om nationell säkerhet. Jag började skriva denna artikel före de fruktansvärda nyheterna om Nice, men redan då var situationen tydlig. Den som ägnar minsta uppmärksamhet åt samtiden vet att islamisk fundamentalism är i krig med västvärldens civilisation. Det är inte enbart IS, utan olyckligtvis många organisationer som likt cancersvulster sprider samma ideologi.
Barack Obamas svar på vår civilisations fiender har varit en katastrof. På grund av presidentens djupa neurotiska ambivalens om sin egen muslimska bakgrund har han varit oförmögen att ens nämna, ännu mindre konfrontera den ondskefulla jihadismen. I realiteten har han gjort problemen värre och uppmuntrat framväxten av IS genom att överge Irak.

Simon menar att Hillary Clinton är Obamas arvtagare och saknar trovärdighet, inte minst i säkerhetsfrågor, och det gör att hon inte kan vinna.
Nu tror jag inte saken är så enkel. Det finns många aspekter som kan avgöra val. Men visst kan det bli så att man efter valet skulle kunna säga, “It’s the security, stupid!”
Se mer: Will Trump Win in a Blowout?

Rulla till toppen