MP: att ta kvinnor i hand är för intimt

När den till Miljöpartiets partistyrelse föreslagne Yasri Khan, generalsekreterare i den muslimska organisationen SMFR, framträder i TV4 för att hylla brodern Mehmet Kaplan vägrar han ta den kvinnlige reportern i hand, Vägrar ta kvinnlig reporter i hand.
Skälet till att han inte gör det är att det för en muslim är alltför “intimt” att ta en kvinna i handen.
Samtidigt säger han att det är majoritetens normer som har “patriarkala strukturer”, underförstått måste det betyda att islams normer inte har det. Som någon skriver i Facebook, “Jag måste erkänna att jag har lite svårt att hänga med i detta resonemang. Här måste genusvetenskapen träda in och förklara!”
Har Miljöpartiet blivit ett muslimskt parti? Det verkar som hela partiledningen rakt av tagit över den muslimska världsbild som exempelvis Turkiets Erdogan har.

Rulla till toppen