Minister bland islamfascister och folkmordsivrare

Bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) har varit på middag med ledare för islamfascistiska Grå Vargarna och Turkiska Riksförbundets vice ordförande som nyligen hetsade mot armenier och talade om “död åt hundarna”. Allt enligt den svenska regeln om att du får vara hur extremistisk och antidemokratisk som helst — bara du är invandrare.
Författaren och Turkietkännaren Thomas Gür förklarar sammanhanget i Facebook:

Sunnimuslimer, främst från Mellanöstern och arabvärlden, drogs tidigt till Miljöpartiet. Detta då inte på grund av säldöden eller för att de var mot kärnkraft, utan i huvudsak för att ledande MP:are, från Per Gahrton och framåt, var engagerade för palestiniernas sak och mot Israel. (Även Fridolin har ju varit nere i Israel för att vara “mänsklig sköld” i god partitradition).
Därmed fick MP en inbrytning i den sunnimuslimska gruppen som man behöver ta hand om. Det Kaplan gjorde under Ramadan 2015 var att vårda sin väljarbas bland sunnimuslimska turkar, som firade Iftar. Det som utmärker den gruppen är ju att de både är turkar identitetspolitiskt och sunnimuslimer, alltså en förening av islams tro och hård nationalism. (Det är ingen slump att den religiösa rörelsen heter “Den nationella visionen” (Milli Görüs) samtidigt som det post-fascistiska MHP alltid talat om “turk-islamsk syntes”.)
Kaplan hade säkerligen inget inflytande över gästlistan. Att ha en minister som Iftar-gäst är dock en stor sak för arrangören. Sannolikt visste han likväl vilka det var som var middagsgäster med honom – den orienteringen har varje lokalt förankrad politiker. Men i etnisk politik slår etnicitet ideologi – då kan en sunnimuslimsk turkisk miljöpartist, hamna på samma iftar-middag som en sunnimuslimsk turkisk postfascist.
Politics make strange bedfellows.
Ethnic politics make even stranger ones.

Är det inte dags att avskaffa detta frikort som ickesvensk etnicitet uppenbarligen ger? Jag är trött på att inte alla i Sverige mäts med samma måttstock.
Nalin Pekgul varnade för Kaplan (MP) i Expressen redan när regeringen tillträdde 2014: “Hans dolda agenda är att han vill ha parallella samhällen. Han vill inte ha ett samhälle där kvinnor och män har samma frihet.”
Borde det inte vara slut med sånt nu? Åtminstone på regeringsnivå.
Se mer: DI i Kritikstorm mot Kaplan.

Rulla till toppen