Kanske MP ska kandidera i Turkiet istället

Kontakter med islamfascistiska turkiska organisationer med politiska mord på samvetet, vägra hälsa på kvinnor, göra resor till Turkiet på kommunens pengar (som MP i Haninge gjort). Dessutom säger språkröret Gustav Fridolin nu på morgonen att han “inte förstått” hur kränkande det är med män som vägrar ta kvinnor i hand. Det verkar som att Miljöpartiets interna kultur mer stämmer med turkisk kultur och tradition än svensk.
Partiet ger en föraning om vad den nuvarande integrationspolitiken innebär: svenska seder och bruk ska tona ut, för att ersättas med islamistiska.
Miljöpartiet visar i praktiken hur galet detta tänkande faktiskt är. Sveriges kultur är lika viktig och värd att upprätthålla som turkisk eller kurdisk. Och i Sverige, på denna geografiska plats på jorden, är svensk kultur och tradition överordnad alla andra. I Sverige ska svenska seder och bruk vara norm. Idag står inte majoriteten av riksdagens partier bakom detta.
Självklart kan man bryta mot svenska normer, som att vägra ta kvinnor i handen, men då måste man vara fullt inställd på att det skapar ett avstånd till och svårigheter i kontakten med det samhälle man nu lever i. Man kan fråga varför Mona Sahlin och svenska kvinnliga journalister tar på sig en huvudduk när de besöker Iran och andra muslimska länder. Förmodligen för att visa respekt för seder och normer i det land man besöker och inte skapa onödiga konflikter. Då borde vi väl åtminstone visa samma respekt för svenska normer och traditioner här hemma på vår egen mark?
Se mer: G-P i Miljöpartiet har inte förstått allvaret, Aftonbladet i En sorg att MP får bli tillhåll för islamister, Expressen i Miljöpartiets värderingar börjar bli obehagliga, Dagens Samhälle i Sluta avfärda kritiken som islamofobi.

Rulla till toppen