Vänsterns våld mot Trump ger honom segern

Vänsteraktivister har attackerat presidentkandidaten Donald Trumps valmöten och lyckats få det i Chicago inställt på grund av säkerhetsskäl. Samtidigt har medierna inte tagit avstånd från våldsverkarna, utan skuldbelägger Trump för att hans motståndare använder våld.
Detta kan bli droppen som ger Donald Trump segern, inte bara i republikanernas primärval utan i höstens slutliga val av president.
Kolumnisten och redaktören för American Conservative, Rod Dreher har inte varit en supporter av Trump, men skriver nu i Vänsteraktivister ser till att Trump blir vald (“Social Justice Warrior Will Elect Trump”):

Det som hände i Chicago visar varför vi behöver Trump, så motbjudande han är. Jag är ingen Trump-anhängare och jag tar avstånd från mycket av hans retorik. Men han har rätt att hålla tal, även ett motbjudande tal, utan att bli avbruten av protester. Alla av oss har den rätten. Trump avslöjar hur omöjligt det blivit att upprätthålla demokratiska rättigheter då vänsterns aktivister anser deras krav på “säkra zoner” ger dem rätt att tysta motståndare.
Nej, denna politiska korrekthet måste bemötas och med våld om så krävs. Jag vet inte varför polisen inte kunde hantera situationen, men det är bäst om de kan sköta sitt jobb framöver eftersom många amerikaner inte kommer att acceptera detta. Valmötessabotörerna har skapat en stor mängd nya Trump-väljare av folk som är trötta på att den priviligierade vänstern använder kriminell taktik för att tysta motståndare.
Jag skulle känna exakt samma sak om konservativa försökte tysta Hillary Clintons valmöten. Protestera så mycket du vill, men gör det tyst eller utanför valmötet. Sabotera inte för talaren, för om du gör det, legitimerar du motståndarena att göra samma sak för de talare du håller med. (…)
Under de senaste månaderna har vi sett hur vänsterextrema mobbar på universiteten kommit undan med häpnadsväckande beteenden eftersom de ansvariga saknar integritet och mod att stå upp mot vänsterns lynchmobb. Det är därför jag inte kan stödja “Black Lives Matter” även om jag stödjer målet om att uppmärksamma polisvåld. De anser att deras sak är så rättfärdigt att de har rätt att slå ner på alla som inte delar deras vision. (…)
Trump är en demagog som älskar att utmana vänsteraktivismen. Jag anser honom vara oansvarig, som bäst. Men det han avslöjar är en djup klyfta som redan finns i vårt politiska klimat, och han antar utmaningen och bekämpar utvecklingen på ett sätt som ingen annan inom republikanska partiet gör. Visst är det märkligt, när vänsteraktivister tillåtits agera olagligt, retoriskt aggressivt och även fysiskt våldsamt under lång tid, är det inte många som reagerar. Men när Trumps anhängare plötsligt gör detsamma, då är det nationens undergång. (…)
Fortsätt så, vänsteraktivister. Ni kommer att se till att Trump blir vald.

Mycket välfunnet. Här fångas nog kärnan till varför så många ger sitt stöd till Trump. Han vågar ta fighten med de vänsterextrema!
Och det kan nu lyfta honom hela vägen till Vita huset. Med all rätt. Faktiskt. De som vikt ner sig och låtit sig bli överkörda kan sluta klaga. De har haft sina chanser men inte tagit dem. Nu vill amerikanska folket ha någon som vågar stå upp för andra värderingar än extremvänsterns. Det är på tiden!

Rulla till toppen