Så smal är åsiktskorridoren

De som påstår att det i Sverige inte finns en stenhård censur och smal åsiktskorridor saknar förankring i verkligheten. Makarna Lena och Ulf Adelsohn har utsatts för massmediernas hatkampanj sedan de förra helgen vågat yppa att det finns problem med stor invandring och att medierna mörkar det.
Nu skriver Ulf Adelsohn i Expressen, Vi bedrog oss om det svenska debattklimatet:

Lena har varit ordförande i Fryshuset i tio år, jag drev integration stenhårt som landshövding. Men ingen av oss blundar för att den stora invandringen också kan leda till problem. Men det får man inte säga. (…)
Flera av dem som stöttat mig och min fru under veckan vågar inte träda fram av risk för repressalier. Sådan är debatten i vårt land. Så är det med yttrandefriheten.

Ja, vi i Sverige lever i en diktatur när det gäller ofrihet att kunna yttra sig utan att bli bestraffad, utfryst, kölhalad, idiotförklarad och hatad i det offentliga rummet.
Vänsterns hat måste mötas med mod och civilkurage. Vi borde resa oss upp och sätta de självutnämnda tyrannerna på plats. En demokrati kräver öppen debatt där även motsatta åsikter respekteras. Låt oss sluta huka i stugorna.

Rulla till toppen