Camille Paglia: Jag kommer inte att rösta på Hillary

En av de ledande vänsterintellektuella i USA, feministen och konstprofessorn Camille Paglia, dömer ut Hillary Clinton och konstaterar att Donald Trump är smart. I vänstermagasinet Salon skriver hon, This is why Trump’s winning, and why I won’t vote for Hillary:

Veckans fruktansvärda terrordåd i Bryssel ökar pressen i en redan hård amerikansk presidentvalskampanj. (…) Kandidaten som kommer ut på topp är Donald Trump. Trots hans alarmerande entusiasm för skendränkning och tortyr har hans budskap om säkra gränser och skärpt kontroll av inkommande resenärer fått stärkt ställning (…) Trumps trovärdighet skulle öka än mer om han hanterade vitala migrationsfrågor i policytermer snarare än peka ut specifika grupper — mexikaner, muslimer — vars majoritet är laglydiga.
Hillary Clinton svar på Bryssel var basala standardformuleringar om solidaritet med Europa och försök att utmåla Trump som oseriös. Bernie Sanders (som jag stöder och skänkt pengar till) har inte mycket att säga bortom vanliga kondoleanser till belgiska folket, eftersom utrikespolitik inte intresserar honom.
Trump må vara rå, brutal och oinformerad, men han är också smart, intuitiv och lär sig kvickt. Han kan snabbt förväntas bli varm i kläderna när han samlar kloka rådgivare under kommande månader. Om Trump kan lägga band på sin vilja att skjuta från höften är en annan fråga. Det finns en stor klyfta mellan de tandgnisslande utfallen från anti-Trump medierna och de helt resonabla Trump-anhängarna som jag hör intervjuade i pratradion. Det gamla republikanska etablissemangets försök att stoppa Trump med alla medel är en absolut skam.

Hon tänker inte rösta på Trump, och hoppas Sanders till slut ska nomineras. Men räknar med Clinton, som hon inte heller tänker rösta på.

Rulla till toppen