Media: vänsterns våld mot Trump är Trumps fel

För att stoppa Donald Trump har extremvänstern i USA börjat tillgripa fascistiska metoder, som att attackera motståndarens valmöten. Men det riktigt illavarslande är att medierna inte angriper våldsverkarna utan skuldbelägger dem som vill utöva mötesfriheten och yttrandefriheten. I detta fall Donald Trump som får sina valmöten saboterade.
New York Times skriver i rubrik, ”Donald Trumps retorik har skapat våldet” (Trump’s Heated Words Were Destined to Stir Violence).
Washington Post skriver i rubrik ”Trump hålls ansvarig för våldet vid valmöten” (Trump holds ’responsibility’ for violence at his rallies).
Medierna sprider också uttalande från Hillary Clinton som hävdar att Trump ”uppmanar till våld”, exempelvis NBC. Hon lyckas glömma bort att det är Trumps valmöten som avbryts. Det är han som drabbas. Men han görs ändå till syndabock. Det är ett knep direkt från den fascistiska handboken om hur man bryter sönder demokratin. Istället för att försvara Trumps rätt att hålla valmöten, ställer sig Clinton på våldsverkarnas sida.
Så vem är det som organiserar attackerna mot Trumps valmöten? Vänsterextrema MoveOn har tagit på sig ansvaret, rapporteras i MoveOn.org Takes Credit for Violence in Chicago:

Chefen för MoveOn.org, Ilya Sheyman, som förlorat kongressval, har tagit på sig ansvaret för att med våld stoppa Trumps valmöte i Chicago. Han lovar mer våld och upplopp på kommande valmöten med Trump.

Det är dessa uppviglare till våld som ska fördömas, inte de som drabbas av upplopp och får sin mötesfrihet kränkt. Att amerikanska medier inte gör det, utan stöder de fascistiska arbetsmetoderna är riktigt allvarligt. Om medierna inte besinnar sig och pekar ut de verkliga förrövarna, finns alla anledningar att vara orolig för framtiden.
Återstår att se om svenska medier också intar en fascistisk hållning och anser det är den som drabbas av upplopp bär skulden för våldet.
I så fall är vi närmare demokratins sammanbrott än jag trodde.
PS.
Till slut har jag hittat en röst i amerikanska medier som försvarar Trumps yttrandefrihet. Medborgarrättsadvokat Marc J. Randazza säger till CNN: ”Det som fattas i kommentarerna [om våldet mot Trumps valmöten] är ett reservationslöst avståndstagande från våld för att stoppa yttrandefriheten. Även de som är hårdfört anti-Trump måste beklaga att ett politiskt möte stoppades på grund av risk för våld. Jag hade önskat att det framfördes i debatten nu.”

Rulla till toppen