Har Fridolin avgått ur regeringen?

I höstas dömde utbildningsminister Gustav Fridolin ut den egna regeringens politik som ”skit”. Nu har han i radiointervju sagt att flera av de beslut som regeringen fattat ”riskerar att bli kontraproduktiva”.
När Exrpessen frågar statsministern om hur han ser på utbildningsministerns attacker mot den egna regeringens politik, svarar han i Stefan Löfven läxar upp Fridolin:

– Han står bakom regeringens förslag. Hela regeringen har lagt förslag och det är det som gäller nu.

Löfven talar om för medierna vad miljöpartisterna egentligen tycker. Det håller inte. Om Fridolin inte snabbt går ut och själv talar om att han står bakom regeringens politik måste han avgå. Man kan inte sitta kvar och samtidigt attackera regeringen.
Någon måtta på anarkin i regeringen måste det väl ändå finnas.

Rulla till toppen