DN:s koketteri om Östermalm och migration

Det är riktigt humoristiskt att se hur Dagens Nyheter försöker utmåla Östermalm som något slags extremistfäste, och samtidigt hävdar att massmedierna inte är vänstervridna och inte mörkar vissa obekväma nyheter.
Både i faktarutan idag och i reportaget igår heter det: ”I Oscars församling på Östermalm har SD blivit större än S”. Det kan inte av någon beskrivas som annat än grovt vinklat för att passa vänsterns dogmatism då man vill hata överklassen och tar till vilka förfalskade perspektiv som helst. I rubriken idag heter det i DN, ”En populistisk våg sköljer över Östermalm”.
Nå, vad är då fakta? I Oscars församling och Östermalm röstade omkring 7 procent på SD i riksdagsvalet 2014. Det är betydligt lägre än riksgenomsnittet på 12,9 procent. I brukslän som Dalarna röstade 16,8 procent på Sverigedemokraterna.
Här har alltså Dagens Nyheter omedelbart bevisat att man står för grova vinklingar och gärna förvränger verkligheten för att passa vänsterns dogmer.
Nu tror ju jag att partiet har ökat lika mycket, eller mer, på Östermalm som i opinionsmätningarna för hela landet där man har stöd av 18-24 procent av väljarna. Men om det vet vi inget. Det är rena spekulationer och saknar all grund i fakta eller forskningen. Det hindrar inte DN att dra långgående slutsatser på rena fördomar om folk i en viss stadsdel. Ingen snygg historia.
Både gårdagens reportage ”Vreden på Östermalm” som kommentarerna i dagens tidning bekräftar med all önskvärd tydlighet att DN inte är tillhör nyhetspressen utan är ett propagandaorgan för Vänsterpartiets och Miljöpartiets politik.

Rulla till toppen