Bakom Clintons segrar döljs allvarliga signaler

Vänstertidningen New York Times tar idag upp det problem för Hillary Clinton som svenska medier missar att rapportera: fallande valdeltagande i demokratiska partiets primärval, Beneath Clinton’s Super Tuesday Wins, Signs of Turnout Trouble:

Men bakom Clintons tydliga segrare på tisdagkvällen finns oroande signaler om att partiet inte sluter upp bakom henne. Valdeltagandet inom Demokraterna har fallit dramatiskt sedan 2008, senast partiet höll primärval. Nära tre miljoner färre demokrater röstade i de 15 delstater som haft nomineringsval fram till tisdagen.
Valdeltagandet föll i nästan varje delstat och rasade med 50 procent i Texas, med 40 procent i Tennessee. I Arkansas, Alabama och Georgia föll det med mellan en fjärdedel och en tredjedel.

Detta svaga engagemang för Hillary Clinton bland det egna partiets väljare kan betyda att miljoner väljare som i opinionsmätningar säger att de är demokrater ändå inte kommer att gå till vallokalerna och rösta på henne.

Rulla till toppen