Lämnar MP i protest mot sandlådepolitik

Josefin Utas sitter i Sollentuna kommunfullmäktige för Miljöpartiet och var riksdagskandidat i förra valet. Nu lämnar hon Miljöpartiet i protest mot dogmatism och utopism som kommer till uttryck genom att MP ”intagit den ena ytterlighetspositionen efter den andra”. I Expressen skriver hon:

I migrationsfrågan har ansvarsfullt hållbarhetstänk grundat i en förståelse för hur system fungerar, blivit till gränslöshetstänk. Ett allmänt grönt fokus har blivit till storstadsfokus. Och värnandet av det demokratiska samtalet har blivit till en kamp om att ge plats för ”rätt” åsikter och försöka trycka undan dem som anses fel. (…) Därför lämnar jag nu Miljöpartiet och gå till det liberalkonservativa partiet Borgerlig Framtid.

Fler borde följa hennes exempel att lämna partierna som gjort bort sig. De som inte respekterar öppen debatt och inte håller sig till verkligheten borde straffas av väljarna, om vi ska få ordning på landet efter allt man ställt till med det senaste året.

Rulla till toppen