Var är antikrigsdemonstranterna nu?

Antikrigsvänstern demonstrerade ihärdigt i protest när George W Bush invaderade Irak och avsatte en av världens blodigaste diktatorer, Saddam Hussein, för att introducera demokratisk konstitution. ”USA ut ur Irak!” var ett stående tema hos kulturvänstern och medievänstern.
Nu bombar Ryssland skiten ur Syriens civilbefolkning till stöd för diktatorn al-Assad. Då är det inga demonstrationer eller högljudda protester mot kriget från dessa vänsterkretsar i Sverige. Det är tyst som i graven.
Mediernas ointresse för att rikta kritik mot Ryssland och Putin, blir väldigt talande när man jämför med det galet frenetiska hatet och ihärdiga kritiken på varje tänkbar vinkling mot USA och George W Bush.
Det stärker min uppfattning om att antikrigsvänstern inte alls är emot krig, de är emot västvärldens värderingar om frihet och demokrati. Det var därför man protesterade mot USA när man vill frihet, men tiger om Rysslands stöd till diktatur.
Se mer: ledare i Hufvudstadsbladet, Ryssland måste upphöra med att bomba Syrien, Financial Time i Moscow has shown it will not let the west do away with any dictator, Guardian i Russia’s dangerous game will leave Syria riven by sectarian divides.

Rulla till toppen