Katolska kyrkan efterlyser förnuft i migrationsfrågan

Nyhetsbyrån AFP rapporterar, Germany’s Catholic Church calls for ‘reduction’ in refugees:

Tyska katolska kyrkan förespråkar en minskning av antalet migranter som anländer till Tyskland. Landet kan inte ta emot “alla världens behövande”, enligt en intervju publicerad på lördagen. Tyskland kämpar med att hantera de 1,1 miljoner asylsökande som anlände under 2015 och regeringen har ännu inte givit någon officiell uppskattning över hur många som förväntas detta år.
— Vi i kyrkan säger nu att landet behöver en reduktion i antalet migranter, säger kardinal Reinhard Marx, ordförande i tyska biskopskonferensen. Tyskland kan inte “ta emot världens alla behövande”, säger han.
På frågan hur man ska möta migrationskrisen svarar han att det inte enbart är en fråga om “välvilja utan också om förnuft”.

Äntligen en röst ur etablissemanget som ser verkligheten och uttrycker den rakt upp och ner. Tänk om medievänstern kunde fundera över kardinalens budskap om förnuft.

Rulla till toppen