Korkade Sverige: ‘Flyktingar’ åker hem på semester

Sverige är känt för att vara det mest lättlurade landet i världen. Att få svenska bidrag är som att lura godis av barn. Ett tecken på detta framgår av följande TT-telegram:

Gränspolisen i Skåne reagerar mot att flyktingar från Irak, som fått permanent uppehållstillstånd av skyddsskäl, ändå obehindrat gör resor tillbaka till Irak. Nu ska polisen börja tipsa Migrationsverket om fall, där skyddsskälen och uppehållstillståndet kan komma att omprövas, rapporterar TV 4 Nyheterna Malmö.
Från Malmö Airport går sex ofta fullbokade plan i veckan till Irak. Bland resenärerna finns irakier som beviljats uppehållstillstånd i Sverige därför att de riskerar att fängslas, torteras eller dödas i sitt hemland. Ändå kan dessa personer resa till Irak och ibland tillbringa månader där, enligt tv-kanalen.

Man är inte alls i behov av asyl om man genast kan åka tillbaka till hemlandet. Snarare är det ett sätt att komma åt svenska bidrag för att sedan återvända hem. Varför godkänner regering och riksdag asylregler som leder till detta? Varför låter sig svenska myndigheter att luras, om och om igen. På skattebetalarnas bekostnad.

Rulla till toppen