IS planerar systematiskt för nya terrorattacker

Der Spiegel rapporterar att de IS-krigare som reser från europeiska länder ständigt uppmanas att återvända för att begå terrorattacker som den i Paris, Back from the ’Caliphate’: Returnee Says IS Recruiting for Terror Attacks in Germany:

”Harry” [en till Tyskland återvändande IS-krigare] har varit mer än vittne till avrättningar och halshuggningar. Han säger att han vid flera tillfällen blivit utsatt för rekrytering för terrorattack i Tyskland. I våras, strax efter hans ankomst till Syrien, blev han och andra islamister från [tyska staden] Bremen tillfrågade om de kunde påbörja planering av attack i sin hemstad. Senare, när han befann sig i Raqqa, blev han på nytt ombedd att föra jihad till sitt gamla hemland.

Det är mer fråga när, inte om, nya attacker som den i Paris kommer att genomföras i europeiska städer.
Detta är ingen lek. Detta är inte på låtsas. IS är barbarer. Bilden här är från Kobani förra hösten och är så brutal att läsare varnas och måste klicka på bilden för att se den. IS har halshuggit en känd kvinnlig kurdisk soldat och visar upp hennes halshuggna huvud (länk). Hur länge ska Europa passivt se på? Ska man låta detta ske också på våra gator? I USA hånar Obama dem som tar halshuggningar på allvar. Allt är lugnt. IS har begränsats, säger Obama. Lita på oss… När ska etablissemangen vakna?

Rulla till toppen