Förintelsens minne kräver assimilering

I Expressen skriver Jasenko Selimovic (L) att Nya invånare måste lära sig om Förintelsen:

I dag uppmärksammar vi dagen då man öppnade portarna till Auschwitz. Vi minns Förintelsens fasor och därigenom erkänner det lidande som människor har upplevt. Men vi minns också för att visa att grymheter inte får relativiseras. (…) Sverige har på bara några år tagit emot många invandrare som kommer från länder utanför Europa. I många av ursprungsländerna finns en begränsad kunskap om Förintelsen men också om europeisk historia i allmänhet. I vissa länder negligeras Förintelsen, förtigs, förnekas, och ibland blandas ihop med nutida politiska diskussioner.

Ja, i Mellanöstern fnyser man åt det som hände i Europa 1933-45. Att döda judar tillhör inte historien för dem, det är något man gör och eftersträvar idag inom muslimska terrororganisationer som Hizbollah, Hamas, IS och allt vad de heter.
Utöver att minnas och hedra minnet, behöver vi ta avstånd från ”integration” av nyanlända för att istället sätta assimilation som mål. Förintelsen är ett konkret exempel.
Om vi tillämpar integration betyder det att Sverige ska acceptera förnekandet och förminskandet av Förintelsen, eftersom det är vad som sker i Mellanöstern och präglar dem som kommer därifrån. Vi som inte avser att acceptera denna utveckling på grund av invandring, måste konstatera att vi förespråkar assimilering, det vill säga: de nyanlända måste förstå att i Sverige duger det inte att förminska denna mörka historia, eller omfamna antisemitism idag. Om det är vi inte beredda att kompromissa.

Rulla till toppen