SVT mörkar terroristdådet i San Bernardino

SVT försöker framställa massakern i San Bernardino då 14 människor sköts ihjäl som en arbetsplatskonflikt, en ”masskjutning”. Det har i många timmar varit känt att gärningsmannen var sunnimuslim och att han radikaliserats på senare tid, sedan han gift sig med en kvinna från Mellanöstern. På twitter har IS firat att amerikaner dödats i islams namn, rapporterar Daily Mail.
Till och med vänstermediernas stora idol, Barack Obama säger att det är möjligt att det handlar om ett terrordåd, San Bernardino shooting ”possibly” terrorist related, Obama says.
I CNN konstaterar man att vapen som använts inte är lagligt köpta av gärningsmännen. Och självklart är rörbomberna som de placerade ut totalförbjudna. Kriminella bryr sig, naturligtvis, inte om vapen man använder är lagliga eller inte.
Andra medier rapporterar: Terror as possible motive behind massacre, Neighbors: Muslim San Bernardino Terrorist Grew Beard, Put on Religious Clothing, Intelligence official: authorities investigating Farook’s ties to known terror groups abroad, Muslim San Bernardino gunman was ’radicalized by known terrorists’.
Ändå nämner inte SVT i 18-sändningen och bara antyder i 19.30-sändningen att det kan vara terrordåd i en ny Paris-attack. Istället talar man nedlåtande och synnerligen okunnigt om vapenlagarna i USA. SVT förmedlar inte längre nyheter, bara tillrättalagd och förvriden propaganda.

Rulla till toppen