Mediernas trovärdighet i blixtbelysning

Påståendet att medieredaktionerna i vårt land i allmänhet, och Aftonbladet i synnerhet, sprider vilseledande, falska och grovt vinklade ”nyheter” dag ut och dag in kan ju inte vara sant. Så illa kan det ju inte vara. Men visst är det illa nog…

Därför sprids nu via Facebook en högst befogad varningstext. Den kommer inte från Socialstyrelsen, utan från bekymrade medborgare som undrar när mediebranschen ska saneras från den sovjetinspirerade propagandasvulstigheten och återgå till balanserad, saklig och faktabaserad rapportering.

Själv har jag nu sagt upp alla dagstidningar och uppmanar alla andra att göra detsamma. Det minskar risken att drunkna i förljugen politisk propaganda. Så som mediekonsumenter kan vi ta del av debatt i tidskrifter och av nyheter via internet, och då också från utlandet, vilket minskar risken för att bli grundlurad.

Rulla till toppen