Stefan Löfven, var är din lag och ordning?!

Statsminister Löfven har upprepade gånger talat om att lag och ordning ska gälla. Men när det hettar till och blir allvar, som vid det olagliga lägret i Malmö, då tiger statsministern. Han backar inte upp myndighetsbeslut om avhysning.
Hela det svenska politiska etablissemanget låter bli att ta lag och ordning på allvar. Åtminstone inte när det gäller vissa. De som fått avslag på asyl kan strunta i domstolsbeslut och stanna i landet. De belönas dessutom med välfärdstjänster. När privat mark ockuperas av utländska medborgare verkställer inte myndigheterna beslut som tagits om avhysning.
Vad är meningen med en riksdag som inte ens håller på lagstiftningen man själv instiftat?
Sverige är numera en anarki där inga regler längre gäller. Eller som justitieminister Morgan Johansson (S) uttryckt det till Expressen, Ministern öppnar för att bryta asylreglerna:

– Man måste vara pragmatisk i en sådan här situation, säger Morgan Johansson under ett besök på ett boende för ensamkommande flyktingbarn utanför Göteborg.
Men enhetschefen på boendet kräver att regeringen är tydligare med vilka regler som kan ruckas på.
– Om jag har flickor på ett boende för pojkar och det händer något då står jag där. Ska jag då säga ’ministern bad mig vara pragmatisk’? säger enhetschefen David Nilsson.

Vilket fantastiskt korkat uttalande av ministern. Då kan vi väl också vara ”pragmatiska” om hur mycket skatt vi ska betala till den stat som inte längre fungerar. Vi kan vara ”pragmatiska” om vilka andra lagar som behagar oss, och skita i resten.
Regeringens justitieminister talar öppet om att Sverige ska vara en anarki. Det är för jävligt.

Rulla till toppen