Trump har slutat öka

Virvelvinden som drog in i presidentvalrörelsen verkar inte tillta i styrka. Fastighetsmagnaten Donald Trump har inte fortsatt att öka i opinionsmätningarna efter den andra debatten mellan republikanska kandidater. I vissa har han börjat tappa till andra outsiders, som förre vd:n för HP Carly Fiorina och läkaren Ben Carson.
Wall Street Journal skriver i The famous Trump base has hit a ceiling:

I politiken finns den välkända faktorn “Big Mo”, momentum och vind i seglen. Donalt Trump hade Big Mo som ingen annan någonsin. Men den är nu borta. Oddsen talar för att han i kommande opinionsmätningar snart inte leder utan kommer tvåa eller trea bakom någon han förolämpat som förlorare. Han kommer inte att trivas att inte vara i topp.

Tidningen påpekar att en kandidat inte kan leva bara på sin egen väljarbas. I takt med att kandidaterna blir färre måste man vinna andra röster på marginalen för att nå upp till 50 procent. Trump har varit uppe i 30 procent men nu minskat några procentenheter i de sammanvägda opinionsmätningarna. Han ser inte ut att värva väljare på marginalen.
Trump fångade upp opinionen som är missnöjd med utvecklingen, men enbart hans personlighet är inte tillräcklig för att leda utmaningen av status quo, menar man i Wall Street Journal. Och innehållet i det Trump presenterat är inte tungt nog. Tidningen menar att Trump borde dra sig ur medan han står på topp.
Detta ser ut att vara den logiska analysen, men Trump har utmanat logiken förr.

Rulla till toppen